Geen producten op je lijstje.

Selecteer een pagina

BHV en EHBO Training hervatten na Corona

De maatregelen rondom Corona worden soepeler en we krijgen wat meer ruimte. Dat betekent dat ook de bhv scholing weer kan opstarten.

Zoals jullie waarschijnlijk al hebben vernomen, heeft de branchevereniging BVBN een protocol uitgegeven met richtlijnen voor het geven van Bhv trainingen in de nieuwe anderhalve meter samenleving. Deze richtlijnen zijn opgesteld samen met het NIBHV, het Oranje Kruis, het Rode Kruis en de Nederlandse Reanimatie Raad. Hiermee kunnen we de eerste voorzichtige voorbereidingen voor praktijk trainingen weer getroffen worden. Het wordt voor iedereen aanpassen, maar wel fijn om weer vooruit te kunnen kijken.

Aandachtspunten

Samen met enkele ervaringsdeskundigen, en onze contacten bij het BVBN, hebben we meegedacht over de komende periode. En het volgende valt ons op:

 1. Er worden capaciteitsproblemen verwacht;
 • iedereen wil weer op hetzelfde moment aan de slag met geven van trainingen, er zal een krapte ontstaan in de vraag naar scholing.
 • Er is minder tijd over in dit jaar om iedereen nog te scholen, dus er zal slimmer gepland moeten worden om toch iedereen te kunnen bedienen.
 1. Organisaties stellen andere prioriteiten;
 • Sommige organisaties hebben al te kennen gegeven dat ze dit jaar geen energie meer zullen steken in bhv scholing, en dus geen training meer af zullen nemen. Dit baart ons zorgen, veiligheid blijft ten allen tijde belangrijk.
 1. Welke impact heeft Corona op de reguliere hulpverlening?
 • Bhv’ers weten in deze tijd niet waar ze rekening mee moeten houden bij een ontruiming of reanimatie.

Tips en adviezen

Graag willen wij onze tips en adviezen met jullie delen, zodat we samen zo efficiënt mogelijk kunnen opstarten.

Voorkom capaciteitsproblemen;

 • Door de trainingstijd te splitsen in (online) theorie en praktijk, heb je minder tijd nodig van de docenten en kun je meerdere groepen bedienen.
 • Door de theorie alvast online aan te bieden, kun je de praktijk momenten sneller en efficiënter inplannen.

Verlies het belang van veiligheid niet uit het oog;
Ga binnen de organisatie het gesprek aan over borging van de veiligheid binnen de organisatie.

 • Wat kun je wel doen op het gebied van veiligheid? Wellicht kunt je een alternatief aanbieden?
 • Wat is de behoefte van de bhv’er, weten zij wat ze moeten doen? Zij moeten het immers doen en ze moeten zich bekwaam voelen. Hier wordt vaak aan voorbij gegaan als er keuzes worden gemaakt.
 • Hoe kun je als organisatie aantonen dat je de veiligheid geborgd hebt? Door een eenvoudige online kennistest kun je dit wellicht borgen.

Leg uit wat de Corona wijzigingen zijn voor de bhv’er;
Biedt online tools aan waardoor de bhv’ers weten wat ze moeten doen in het geval van verdenking op Corona.

Producten

 • Basispakket bhv eBits – bekijk de info in onze webshop.
 • Online BHV competentietest – een korte module van 30 minuten waarin we alle elementen van de bhv aan bod komen. Door middel vragen kunnen deelnemers zichzelf toetsen. Daarin stellen we ook een aantal evaluatievragen aan de deelnemers over hun eigen gevoel van bekwaamheid. Daarmee heb je de kennis geborgd en de antwoorden kunnen als input dienen voor besluitvorming omtrent scholing.
 • Corona module – dit is een aanvullende module op de reguliere bhv eBits en vertellen wat de wijzigingen zijn op het gebied van ontruiming en reanimatie ten tijde van Corona.
 • Heb je de behoefte om te sparren over jullie situatie? Peter Schut is betrokken bij de bhv branche vereniging, weet waar de branche mee bezig is tijdens Corona en kent de zorgwereld ook erg goed vanuit zijn rol als veiligheidskundige. Zorgorganisaties lijken nu zoekende te zijn in de aanpak voor 2020, en vragen ook hem om advies. Wellicht goed om eens te sparren met hem om manieren te bedenken waarop je tot een alternatieve oplossing komt. Hij wil graag helpen.

Heb je vragen of ondersteuning nodig?

Wij hopen dat we jullie hiermee hebben kunnen ondersteunen. Ik of mijn collega’s helpen je graag verder met het op/doorstarten van de bhv werkzaamheden en denken graag met je mee.

Heb je vragen of wil je ondersteuning ontvangen, neem dan contact op met ons team via: info@niveo.nl 

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen

Niveo © 2018